Termeni şi Condiţii

Utilizarea serviciilor şi produselor oferite de “CUM CONDUCE SPECTRUL COMUNISMULUI LUMEA”, denumită în continuare SPECTRUL COMUNISMULUI pe site-ul spectrul-comunismului.com se face cu acceptarea termenilor şi condiţiilor de mai jos.

1. TERMENI GENERALI

a) Accesarea acestui site ori a oricărei părţi din acesta presupune acordul dumneavoastră, în calitate utilizator, cu privire la termenii şi condiţiile de mai jos. Prin continuarea utilizării site-ului, dumneavoastră, numit în continuare utilizator, vă daţi acordul tacit şi achiesaţi la totalitatea termenilor şi condiţiilor.

b) SPECTRUL COMUNISMULUI poate schimba în orice moment conţinutul site-ului, poate aduce modificări de structura, conţinut şi accesibilitate, poate sista furnizarea informaţiilor pe site, fără un acord prealabil şi fără vreo notificare către utilizatori ori către terţe persoane.

c) SPECTRUL COMUNISMULUI poate limita accesul la site ori la anumite părţi din acesta. Totodată, SPECTRUL COMUNISMULUI poate limita accesul anumitor IP-uri fără notificare şi angajarea vreunei răspunderi.

d) SPECTRUL COMUNISMULUI îşi rezervă dreptul de a modifica termenii şi condiţiile utilizării site-ului spectrul-comunismului.com în orice moment, modificările fiind aplicabile începând cu data publicării lor pe site.

2. DREPTURI DE AUTOR

a) Toate informaţiile publicate pe site de către SPECTRUL COMUNISMULUI (incluzând, dar fără a se limita la informaţii, fotografii, fişiere audio /video, bannere publicitare) sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind SPECTRUL COMUNISMULUI sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal, în scop personal şi necomercial.

c) Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: “preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor.

Site-urile web care preiau informaţii de pe site-ul spectrul-comunismului.com vor cita sursa informaţiei cu link către site, după cum urmează:

– În textul ştirii, citarea se va face astfel: în primul paragraf se va menţiona expres că sursa informaţiilor este SPECTRUL COMUNISMULUI (ex.: “potrivit SPECTRUL COMUNISMULUI’, ‘informează SPECTRUL COMUNISMULUI” sau orice altă formulă echivalentă) iar în ultimul paragraf al ştirii se va preciza ‘Integral pe spectrul-comunismului.com (sau orice altă formulă echivalentă), cu link către spectrul-comunismului.com

– De asemenea, la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afară acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: ‘SURSA: SPECTRUL COMUNISMULUI’, cu link către site-ul spectrul-comunismului.com

În cazul în care materialul este preluat de SPECTRUL COMUNISMULUI de la furnizorii săi de informaţii, se va menţiona şi această sursa.

– Ne rezervăm dreptul de a refuza orice cerere pentru permisiunea de a republica materiale spectrul-comunismului.com pentru orice motiv. În general, nu dăm permisiunea pentru vânzări, marketing sau promovări, strângerea de fonduri şi în scopuri comerciale.

Pentru link către informația de pe site: în general, nu trebuie să solicitaţi permisiunea de a afişa un link text către link-ul înapoi la site-ul spectrul-comunismului.com. Cu toate acestea, ne rezervăm dreptul de a revoca în orice moment permisiunea pentru astfel de link-uri text.

3. REPUBLICAREA

Vă rugăm să contactaţi pentru permisiunea de a republica fragmente de pe site-ul spectrul-comunismului.com (“SPECTRUL COMUNISMULUI”, citată pe linie de sursa).

Informaţiile de contact se pot găsi pe pagină noastră de contact.

Când ne contactaţi, vă rugăm să furnizaţi următoarele informaţii:

1. Numele companiei

2. Numele publicaţiei

3. Distribuire

4. Acoperire geografică în cazul în care nu este numai republicată online

5. Natura şi scopul utilizării

6. Dacă este pentru o revistă, care este dimensiunea imaginii

7. Timpul de răspuns anticipat dacă aveţi un termen de lucru

8. Un punct de contact din organizaţia dvs.

3. LIMITAREA RASPUNDERII

a) Toate informaţiile publicate pe site-ul spectrul-comunismului.com sunt transmise de către SPECTRUL COMUNISMULUI şi de către furnizorii săi de informaţii. Acest site furnizează instrumente de informare, dar nu oferă sfaturi şi nici nu face recomandări.

b) Utilizatorul site-ului este singurul responsabil atât faţă de terţi, cât şi faţă de SPECTRUL COMUNISMULUI în legătură cu accesarea, utilizarea şi exploatarea informaţiilor publicate pe site.

f) SPECTRUL COMUNISMULUI nu răspunde faţă de utilizatori şi nici faţă de terţi pentru eventualele prejudicii, litigii existente, născute ori izvorâte în legătură cu/din copierea, stocarea, modificarea ori transferarea întregului ori a unei părţi din informaţiile publicate pe site.

g) Încălcarea termenilor şi a condiţiilor din prezentul document atrage răspunderea juridică a utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, conform legislaţiei în vigoare.

4. PROTECTIA DATELOR

a) SPECTRUL COMUNISMULUI stochează datele utilizatorilor care se abonează la alertele de ştiri.

b) Utilizatorii care s-au înregistrat pentru primirea alertelor au posibilitatea de a se dezabona în momentul în care nu doresc să le mai primească.

c) SPECTRUL COMUNISMULUI ia toate măsurile de securitate pentru a asigura confidenţialitatea şi protecţia datelor şi a informaţiilor cu caracter personal ale utilizatorilor.

d) Utilizatorii beneficiază de dreptul de acces la datele personale stocate, de intervenţie asupra acestora, de dreptul de a se opune prelucrării şi de a solicita ştergerea datelor şi de celelalte drepturi prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

e) SPECTRUL COMUNISMULUI nu cere utilizatorilor săi informaţii personale prin intermediul unei corespondenţe nesolicitate de aceştia. Orice tip de corespondentă sau orice mesaj nesolicitat prin care se solicită divulgarea de informaţii personale trebuie considerat un fals şi raportat către SPECTRUL COMUNISMULUI prin intermediul formularului de feedback accesibil pe site.

f) Site-ul spectrul-comunismului.com foloseşte cookie-uri pentru a identifica utilizatorii.

g) SPECTRUL COMUNISMULUI stochează şi utilizează adresele IP pentru administrarea site-ului, colectarea de informaţii, urmărirea mişcărilor utilizatorilor şi în scopuri statistice pentru uzul intern. Adresele IP nu au nicio legătură cu informaţiile personale ale utilizatorilor.

Copyright SPECTRUL COMUNISMULUI 2023